Pàgina d'inici » El Camí dels Bons Homes

El Camí dels Bons Homes

El Camí dels Bons Homes és un dels recorreguts més atractius que podem fer als Pirineus. A l’Edat Mitjana, els càtars, o bons homes i bones dones, fugien de França perseguits per heretgia, i buscaven refugi a Catalunya. En el seu èxode travessaven els Pirineus per camins de muntanya.

El Camí dels Bons Homes enllaça Montsegur, població de l’Estat francès, amb el Santuari de Queralt, a prop de Berga. Una ruta d’uns dos-cents kilòmetres de recorregut, segons les variants que seguim, que ens porta des d’Occitània, actuals departaments francesos de l’Arièja i de l’Aude, fins el Berguedà. Travessant el Pirineu, passant per la Cerdanya, la Serra del Cadí, vorejant el Pedraforca, continuant per la Serra d’Ensija i els Rasos de Peguera.

IMG_0175

                                                                                     Foto : imatgesxaviflores.com

Aquesta ruta té una duració aproximada d’uns deu dies, el traçat es pot adaptar a les vostres demandes, i fer-lo en més o menys jornades, entre nou i onze, variant la dificultat del recorregut. En tot cas, hi ha algunes etapes d’alta muntanya que no es poden escurçar, es tracta d’un itinerari llarg i amb desnivells importants, i la seva dificultat, es faci en nou, deu o onze jornades, sempre és alta.

Època ideal : estiu.

Preu : ho podeu consultar per correu electrònic a xaviflores@openmailbox.org